Via GIF-animaties communicerende robot met Raspberry Pi & Arduino

15 december 2016, 12:13
Stewart-platform
Het zwakke punt van veel robots is hun legendarische gebrek aan uitdrukkingsvermogen. De manier van visuele communicatie waarmee ze zich tot mensen wenden is dikwijls rudimentair, onvriendelijk, of zelfs afstotend. Er is weinig of geen humor en er is niets verrassends aan. Zonder een onhandige clown te zijn is Peeqo een sympathieke gelede robot die voor zijn visuele communicatie intelligent gebruik maakt van het grafische ‘animated GIF’ formaat dat door zijn eenvoud erg populair is. Deze kleine hulp voor op het bureau, de tafel of de kast drukt zich uit met bewegende beelden die worden weergegeven op het scherm dat de plaats van zijn gezicht inneemt. 
Om hem te beschrijven heeft Abhishek Singh, de ontwerper van Peeqo, het in zijn voorstel over een combinatie van het stemcommando van Echo (het interactieve manusje-van-alles van Amazon) en op Disney geïnspireerde personages. Peeqo’s mens-machine-interface laat hem op stemcommando’s reageren met hoofdbewegingen en bewegende afbeeldingen. 
 

Stewart-platform

Een van de talloze verdiensten van dit veelomvattende project is de combinatie van meerdere disciplines rond een Stewart-platform. Het bevat een Raspberry Pi 3, twee Arduino’s mini, vier microfoons, een WVGA-display met 800 x 400 pixels, een camera (voor gezichtsherkenning, nog niet werkend) en een USB-poort die handig voor een ander dan zijn oorspronkelijke doel wordt gebruikt.

De auteur vertelt over zijn ontwikkeltraject en stelt al zijn bronnen ter beschikking van de ontwikkelgemeenschap, waarmee hij geïnteresseerden wil stimuleren om aan de verdere ontwikkeling van het project deel te nemen.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items