De Raspberry Pi

Het begon allemaal als een initiatief om programmeren toegankelijk te maken voor mensen die niet veel geld te besteden hebben aan computers en software. Het idee was om een goedkoop educatief computerplatform te creëren om iedereen in staat te stellen te leren programmeren. Het ging niet zoals bedoeld, maar de Raspberry Pi werd toch zeer succesvol.

Single-board Computer

Omdat het een single-board computer (SBC) is - wat betekent dat het kan functioneren zonder externe randapparatuur zoals een toetsenbord of een monitor - is de Raspberry Pi een geweldig board om te gebruiken voor zaken als het besturen van een drone of robot of als een multimediaserver of weerstation. Om deze reden is de Pi geadopteerd door zowel hobbyisten als professionals en heeft hij zijn weg gevonden naar veel verschillende projecten en producten.

In deze video worden de verschillen tussen de verschillende versies van de Raspberry Pi uitgelegd en laten we zien hoe je een werkend systeem kunt opzetten zodat je meteen met de Pi aan de slag kunt.