Elektor Team

Vier Android-apps gaan de ruimte in

10 december 2013, 14:36
Vier Android-apps gaan de ruimte in
Vier Android-apps gaan de ruimte in

Surrey Satellite Technology (SSTL) heeft de vier winnaars bekend gemaakt van de ontwerpwedstrijd voor Android-apps die zullen worden gebruikt in de STRaND-1-satelliet die wordt bestuurd door een Android-smartphone. De satelliet zal in het begin van 2012 worden gelanceerd. Het bedrijf SSTL dat kleine satellieten bouwt voor wetenschappelijke en communicatiedoeleinden hield de wedstrijd via Facebook en selecteerde de winnende apps onder andere op wetenschappelijk nut en creativiteit. De apps gebruiken de microfoon, luidsprekers, camera en display van de smartphone in combinatie met de specifieke mogelijkheden die de satelliet biedt.

 

- De iTesa app meet het magnetisch veld in de buurt van de telefoon, en de resultaten zullen worden gebruikt bij de ontwikkeling van een meetmethode voor Alfven-golven (magnetische fluctuaties in de bovenste lagen van de atmosfeer).
- De STRAND Data app laat op het display van de telefoon telemetriegegevens van de satelliet zien, die vervolgens met een camera worden vastgelegd. Hiermee kunnen trends in deze gegevens worden ontdekt.
- De apps Postcards from Space en 360 zijn samen winnaar. Deze apps maken gebruik van de camera van de smartphone en van de apparatuur die de plaats van de satelliet bepaalt om het publiek via een website specifieke beelden van de aarde te laten opvragen.
- Tenslotte test de Scream in Space app de theorie dat in de ruimte niemand je kan horen schreeuwen. Het publiek kan via een website video’s van zichzelf uploaden. Deze worden vervolgens via de smartphone afgespeeld en het geluid wordt met de ingebouwde microfoon vastgelegd.

 

Meer info:
http://www.sstl.co.uk/news-and-events?story=1898

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items