De vierde Nederlandse MagPi ligt vanaf donderdag 13 september in de winkel. In de Elektor Store is het blad verzendkostenvrij te bestellen. MagPi-abonnees hebben hun tijdschrift inmiddels in huis (afhankelijk van locatie).
 
Vele lezers gebruiken al jaren Android op de smartphone en willen het mobiele besturingssysteem van Google wellicht ook op hun Raspberry Pi draaien. Dat kan! In ons dossier tonen we je hoe, en wel op twee manieren: een onofficiële, 'creatieve' manier voor een volledige Android, en een officiële, uitgeklede versie voor het Internet of Things.

In ons hoofdartikel gaan we dan weer in op... het weer! We leggen je in detail uit hoe je zelf een weerstation bouwt om de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk, wind en neerslag bij je thuis te meten. Nadat je onze uitleg hebt gevolgd, heeft het weer (en weerstationhardware) geen geheimen meer voor je.

De communitypagina's hebben we wat uitgebreid. Vanaf nu besteden we elke keer aandacht aan de CoderDojo-organisatie in Nederland en België. De Belgische afdeling mag dit nummer de spits afbijten en legt uit wat hun activiteiten inhouden. Daarnaast interviewen we ook de 15-jarige CoderDojo-coach Dries Verhoeve, een van de tien winnaars van de missie Space Lab van Astro Pi.

Uiteraard tref je in deze nieuwe MagPi ook weer talloze verrassende projecten en praktijkartikelen aan. Zo presenteren we onder andere een robotbarman die cocktails op bestelling maakt en een schaakbord dat schaakstukken uit zichzelf beweegt en leer je hoe je een racespel maakt met Pygame Zero.
 
Verder lees je in MagPi natuurlijk weer interessante tests en het laatste Raspberry Pi-nieuws. Benieuwd naar de volledige de inhoud? Bekijk dan de inhoudsopgave (PDF).

Gratis Raspberry Pi Zero W Kit
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem een MagPi-jaarabonnement  en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W kit t.w.v. € 22,95.
 
Volg ons
Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!