Nieuwe Nederlandse MagPi: Alles over AI voor beginners

7 november 2018, 08:30
Nieuwe Nederlandse MagPi: Alles over AI voor beginners
Nieuwe Nederlandse MagPi: Alles over AI voor beginners
De vijfde Nederlandse MagPi is vanaf donderdag 8 november verkrijgbaar bij de betere tijdschriftenhandel in Nederland en België. In de Elektor Store is het blad nu al verzendkostenvrij te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus en nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).

Kunstmatige intelligentie of AI was vroeger een zaak van universiteiten en grote bedrijven. Maar meer en meer zie je AI ook in doe-het-zelfprojecten verschijnen. De technologie is dankzij allerlei opensourcesoftware steeds gemakkelijker te gebruiken. In het dossier lees je dat AI voor iedereen toegankelijk is. Een robot die lijnen volgt, beeldherkenning, spraakherkenning, je bouwt het allemaal eenvoudig in je Pi in.

In het hoofdartikel wordt dit keer uitgelegd hoe je je huis beveiligt. We zetten een cameranetwerk op met motionEyeOS, we plaatsen sensoren in de deurlijsten en we bouwen een Amazon Dash-knop om tot een IoT-deurbel.

Uiteraard tref je in deze nieuwe MagPi ook weer talloze verrassende projecten en praktijkartikelen aan. Zo vind je weer twee nieuwe artikelen in de serie over spelletjes programmeren met Pygame Zero en is er aandacht voor een eekhoorncafé, een ruimteweerstation en Nemo-Pi.
 
Verder lees je in MagPi natuurlijk weer interessante tests (onder andere van de Raspberry Pi PoE HAT), het laatste Raspberry Pi-nieuws en informatie over de activiteiten van CoderDojo Nederland en CoderDojo Belgium. Benieuwd naar de volledige de inhoud? Bekijk dan de inhoudsopgave (PDF).

Gratis Pi Zero W Kit
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem een MagPi-jaarabonnement  en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W kit t.w.v. € 22,95.
 
Volg ons
Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items