PIC
Elektor Team

Vijftien nieuwe 8-bits PIC's met USB-interface

10 december 2013, 14:37
Vijftien nieuwe 8-bits PIC's met USB-interface
Vijftien nieuwe 8-bits PIC's met USB-interface

Microchip breidt zijn PIC-microcontrollerprogramma uit met drie nieuwe midrange 8-bits series die in totaal 15 typen omvatten met 14 tot 100 pennen, maximaal 128 KB flash-geheugen en een full-speed USB 2.0 interface. Alle componenten bevatten een intern klokcircuit met een nauwkeurigheid van 0,25% (noodzakelijk voor de USB-communicatie). Dit levert bij serieproductie een besparing op van $0,15 omdat er geen extern kristal nodig is. Bovendien is de stroomopname van de microcontrollers in de drie nieuwe series extreem laag, tijdens bedrijf slechts 35 µA/MHz en in de slaapmodus slechts 20 nA.

 

De 14- en 20-pens PIC16F145x MCU’s zijn op dit moment Microchip’s goedkoopste USB-microcontrollers met de kleinste vormfactor. Ze zijn beschikbaar in minuscule behuizingen vanaf 4 x 4 mm en bieden een brede reeks geïntegreerde periferie. De nieuwe controllers zijn ideaal voor embedded applicaties die een USB-interface en capacitieve toetsen nodig hebben, zoals PC-toebehoren en beveiligingsdongles.

 

De PIC18F2X/4XK50 componenten, beschikbaar in 28- en 40/44-pens behuizingen, bieden een goedkope pen-compatibele migratiemogelijkheid voor ontwerpers die al gebruik maken van de PIC18 USB-MCU’s. De drie componenten van deze serie werken op een voedingsspanning van 1,8 tot 5 V en bevatten een Charge Time Measurement Unit (CTMU) voor een nauwkeurigere capacitieve bediening en voor meetdoeleinden in applicaties zoals audio-dockingstations en dataloggers.

 

Met de van alle functies voorziene serie PIC18F97J94 biedt Microchip voor het eerst geïntegreerde LCD-aansturing, RTCC met Vbat en USB in één enkele 8-bits PIC. Deze uit negen componenten bestaande serie (beschikbaar in behuizingen met 64, 80 en 100 pennen) biedt een 60x8 LCD-controller voor het aansturen van maar liefst 480 segmenten, waardoor er geen externe controller nodig is in applicaties met grotere displays. Deze serie heeft tevens een geïntegreerde real-time klok/kalender met batterij-backup voor producten zoals huisautomatiserings/beveiligingspanelen, handheld scanners en enkelfasige vermogensmeters.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items