Iedereen kan nu een virtuele 3D-verkenning doen in twee zalen met vroege computersystemen bij The National Museum of Computing in Bletchley Park in het Verenigd Koninkrijk, dankzij een 360-graden 3D-fotografie systeem dat is ontwikkeld door Venue View Virtual Tours..
 
De virtuele bezoekers kunnen zich verplaatsen door de zalen en kijken naar de machines en de beschrijvingen. Als toegevoegde bonus zijn er hyperlinks naar video- en tekstuitleg waarin meer details over en de geschiedenis van de tentoongestelde apparatuur zijn te vinden.
 
Kevin Murrell, een vertrouwenspersoon bij The National Museum of Computing, verklaarde: “De virtuele rondreis is echt ongelofelijk. Het is een confronterende manier om te laten zien hoe ver de technologie zich in een paar decennia heeft ontwikkeld. We zien computers uit de jaren vijftig met behulp van technologie uit 2017 en krijgen een overtuigend beeld van deze ruimtes die in het echte leven niet te zien zijn! Het werkt ook heel goed als een manier om mensen naar het museum te laten komen. Zelfs regelmatige bezoekers zien weer nieuwe dingen.”
 
Net als in Google Street View, kunnen de bezoekers zich verplaatsen door de zalen en inzoomen op dingen die ze interessant vinden. Ze kunnen de bordjes lezen die bij de tentoonstelling staan en daarnaast zijn er links naar verdere informatie en zelfs video’s van de machines als ze in werking zijn. Bij de WITCH kunnen ze bijvoorbeeld op een link klikken om te zien hoe de oudste computer ter wereld werd gereboot na een restauratie in 2012.
 
De virtuele 3D-tentoonstelling is te zien op: https://my.matterport.com/show/?m=Vz8kCqGRjQA
 
Zie www.tnmoc.org voor meer informatie en volg @tnmoc op Twitter.