De NXP mbed ontwerpwedstrijd die is georganiseerd door NXP, Elektor en Circuit Cellar werd op 2 mei afgesloten met het bekendmaken van de winnaars tijdens de Amerikaanse beurs ESC Silicon Valley (McEnery Convention Center, San Jose, Californië).

 

In september 2010 werd gestart met deze wedstrijd en konden ontwerpers over de hele wereld (onder andere uit de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Australië, India en Taiwan) beginnen met het ontwikkelen van hun ontwerp op basis van een mbed NXP LPC1768 prototyping board. Daarbij ging het er om een innovatieve hard- of software-gebaseerde toepassing te bedenken met behulp van dit board, de mbed online 'Cloud' compiler en de kennis van de mbed-community.

 

Na de sluitingsdatum van de wedstrijd op 28 february 2011 begon de jury met de beoordeling van alle inzendingen. Daarbij werd onder andere gekeken naar de technische opzet, originaliteit, praktische bruikbaarheid, kostenbeheersing en ontwerp-optimalisatie. Uiteindelijk kwamen de volgende winnaars uit de bus. Allemaal van harte gefeliciteerd!

 

Eerste prijs: (VI)sualizer: A Smart Electronic Load
Hexley Ball (USA)

Tweede prijs: mbos: A Real-Time Operating System for mbed
Andrew Levido (Australia)

Derde prijs: CNC Panel Cutter
James Koehler (Canada)

 

Eervolle vermeldingen:

STN LCD Controller Library
Matt Bommicino (USA)

menbed: A Universal Menu System Library
Kyle Gilpin (USA)

mbed Net Meter: A Wall Clock Display of Real-Time Network Traffic
Bruce Lightner (USA)

QRSS Grabber
Clayton Gumbrell (Australia)

AC Tester
Kevin Gorga (USA)

 

Op de foto is het prototype te zien van de winnende inzending van Hexley Ball.

Links naar de samenvattingen en de beschikbare documentatie van alle winnende inzendingen zijn beschikbaar op de bijbehorende Circuit-Cellar-website (zie hieronder).

 

Meer info:
www.circuitcellar.com/nxpmbeddesignchallenge/