Voccell DLS: Desktop laser-snijsysteem

6 december 2016, 11:58
Alles wordt kleiner, ook fabricageprocessen. In dit geval is een kleine machine ontwikkeld voor het snijden van werkstukken met een laser. Het desktop laser-snijsysteem Voccell DLS heeft een vermogen van 50/70 W en kan niet alleen materialen zoals kunststof, hout of metaal snijden, maar ook graveren met een groot oplossend vermogen.

De Voccell DLS is niet zomaar een Kickstarter-project, dat eerst nog uitontwikkeld moet worden. Dit desktop laser-snijsysteem is het stadium van alleen maar een idee allang ontgroeid: er is namelijk niet alleen een prototype, maar er zijn ook al enkele exemplaren aan klanten geleverd. Maar de productie in heel kleine series is omslachtig en kostbaar. En daarom hebben de makers die het hebben ontwikkeld besloten om een productiestraat voor serieproductie op te zetten, die via een crowdfunding-campagne moet worden gefinancierd. Op dit moment is nog maar ca. 45% van het streefkapitaal van 52.480 $ bereikt, maar de campagne loopt nog drie weken. Het apparaat is nu nog alleen verkrijgbaar voor de speciale prijs van $ 3.499.
 
 
In de onderstaande afbeelding zien we luidsprekerboxen, waarvoor het fineer voor de bekleding met de laser nauwkeurig is uitgesneden.
 

 
In de volgende afbeelding zien we de graveermogelijkheden op verschillende materialen met een enorm oplossend vermogen van 2.032 DPI. Bij het bewerken van metalen is er wel een beperking: vanwege het lage vermogen kan dat alleen worden gegraveerd.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items