Volkswagen brengt Gesture Control in e-Golf Touch

6 januari 2016, 16:18
Volkswagen brengt Gesture Control in e-Golf Touch
Volkswagen brengt Gesture Control in e-Golf Touch
Volkswagen brengt Gesture Control in e-Golf Touch
 
Volkswagen is van plan met de e-Golf Touch een van de eerste compact cars ter wereld op de markt te zetten met besturing via gesture control, zo heeft het concern op de CES 2016 in Las Vegas, USA bekend gemaakt. Het nieuwe infotainmentsysteem is voorzien van een configureerbaar 9.2-inch scherm (1280 x 640 pixels), waarmee via interactieve ‘tegels’ bestuurdersvoorkeuren ingesteld en gekozen kunnen worden. Gepersonaliseerde instellingen kunnen in de cloud opgeslagen worden en daarna opgeroepen worden in andere VW-modellen. Personalization 2.0 volgens VW.
 
Ook kunnen smartphone-integratieplatforms als MirrorLink, Android Auto en Apple CarPlay via VW’s Car-Net App-Connect interface op het home screen getoond worden – Media Control, Generation 3.0. Via de WiFi-hotspot van de auto heeft elke passagier toegang tot het infotainmentsysteem en kan hij of zij het afgespeelde deuntje bepalen of zelfs het navigatiesysteem bedienen. Video’s kunnen ook tussen verschillende tablets gestreamed worden.
 
Toekomstige add-ons kunnen mogelijk een Service assistent laten aanbevelen om de winterbanden eronder te leggen, wanneer langdurig lage temperaturen worden geregistreerd. Een Charging assistent die de dichtstbijzijnde laadstation en te verwachten laadtijd mag natuurlijk niet ontbreken in elektrische varianten. De Parking Position toont de eigenaar via een app op zijn smartphone waar zijn auto geparkeerd staat en geeft via Google Street View aanwijzingen voor een looproute naar de auto. Ook aan een Calendar assistant kan gedacht worden, waarmee de beschikbaarheid van een gedeelde bedrijfsauto online beheerd kan worden met de collega’s.
 
O ja, en als je een krappe garage hebt, kun je je auto ook parkeren met je smartphone
of -watch
...
 


Meer info: http://thinknew.volkswagen.com/int/en/innovations/future-technologies/gesture-control.html.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items