Vonken produceren met tinyTesla-bouwpakket

1 september 2014, 22:05
Vonken produceren met tinyTesla-bouwpakket
Vonken produceren met tinyTesla-bouwpakket
Iedereen heeft op Internet wel eens foto's of video's gezien van een zogenaamde Tesla-generator, een bouwsel bestaande uit een hoogspanningsgenerator, een enorme spoel en een daarop gemonteerde schotel, dat enorme vonken kan produceren. De meeste Tesla-generatoren zijn behoorlijk groot en beslist niet geschikt voor huiskamer-gebruik. Bovendien is het vrij lastig om zelf zo'n Tesla-generator te bouwen.

Dankzij een succesvolle Kickstarter-campagne kunt u nu voor 149 dollar een bouwpakket kopen van een mini-Tesla-generator, tinyTesla. Deze tinyTesla produceert niet alleen vonken, maar kan ook worden aangestuurd met MIDI-tracks. Het apparaatje bezit daartoe een USB-aansluiting voor verbinding met een computer of een MIDI-instrument (via een adapter). Het bouwpakket bevat alle benodigde onderdelen, inclusief draad en houder voor het wikkelen van de spoelen. Er is ook een versie met voorgemonteerde print verkrijgbaar, daar moet wel iets meer voor worden betaald (229 dollar). Momenteel kan men beide versies voorbestellen, de bouwpakketten worden naar verwachting in januari 2015 uitgeleverd.

Het bedrijf oneTesla is opgericht door enkele MIT-studenten die allemaal een passie hebben voor hoge spanningen en een voorliefde voor doehetzelf-elektronica. In januari 2013 begonnen ze met een Kickstarter-campagne voor hun eerste Tesla-bouwpakket. Binnen een week hadden ze al een bedrag van 169.000 dollar binnengehaald. Bij het tinyTesla-project gingen ze daar ruim over heen en stond de teller binnen de kortste keren op 336.000 dollar.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items