Waar zijn de echte audioliefhebbers gebleven?

30 september 2016, 06:00
Waar zijn de echte audioliefhebbers gebleven?
Waar zijn de echte audioliefhebbers gebleven?
Het lijkt wel alsof iedereen alleen nog maar naar gecomprimeerde muziek luistert. Spotify en co zijn natuurlijk wel leuk en handig, maar je mist toch net dat laatste beetje authenticiteit. Het aantal mensen dat echt geïnteresseerd is in kwaliteitsweergave en daar ook het nodige geld aan wil uitgeven, lijkt nog maar op één hand te tellen. Waar ligt dat aan?

Misschien zijn we wel wat afgestompt door alle audio- en videogeweld om ons heen en vinden we het allemaal niet meer zo belangrijk. Uiteraard is de doorsnee audio/video-apparatuur ook flink in kwaliteit verbeterd en hoef je per definitie minder geld uit te geven om al een aardige geluidskwaliteit in huis te halen. Maar dat is toch niet de ware spirit die de echte audioliefhebbers kenmerkt, waarbij men zijn uiterste best doet om nog dat laatste beetje extra finesse uit zijn boxen of versterker te peuteren.

Elektor is groot geworden met audio en u kent vast nog wel enkele legendarische ontwerpen zoals de Edwin, de Ekwin, de Crescendo en The Preamp. Helaas is het aantal audio-publicaties in de loop der jaren minder geworden, mede door de dalende belangstelling van lezerszijde. Maar toch komen we nog regelmatig met een interessant audioproject. Daarbij merken we dat er toch nog flink wat liefhebbers voor zelfbouw-audio van goede kwaliteit zijn. De Compacte audio-eindtrap van enkele jaren terug is door heel veel lezers nagebouwd en zelfs van de kit van de onlangs gepubliceerde SUPRA 2.0 phono-voorversterker is - ondanks de hoge prijs vanwege de hoogwaardige onderdelen - toch nog een aanzienlijk aantal bouwpakketten verkocht.
Er is dus nog hoop, er zijn nog heel wat echte audioliefhebbers!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items