Wachten op de Tesla Model 3

5 april 2016, 14:12
Foto: Raphael Orlove/Jalopnik
Foto: Raphael Orlove/Jalopnik
Onlangs kondigde autoproducent Tesla aan een nieuw model op de markt te gaan brengen. Hoewel de verkoop van de nieuwe sedan naar verwachting pas begint tegen eind 2017 (!), konden de liefhebbers zich vanaf vorige week donderdag al inschrijven voor een exemplaar. Voor $1000 kon je jouw model reserveren in de Tesla-winkels. Dat leverde flinke rijen op die deden denken aan de rijen voor de Apple-winkels, als er weer eens een nieuw Apple-product uit was dat de fanboys en –girls koste wat kost móesten hebben.
 
Tesla mag niet klagen. In de eerste 24 uur dat de Model 3 te bestellen was, zijn er 115.000 reserveringen binnengekomen. Bij een startprijs van $35.000 (ex. BTW) is dat ongetwijfeld een leuke dag geweest voor Elon Musk, Tesla’s CEO.
 
Model 3 belooft een actieradius van minstens 215 mijl (~350 km) te hebben, grofweg het dubbele van de competitie (Nissan Leaf, BMW i3) en van 0-60 mph in minder dan 6 seconden te doen. De vijfzitter heeft een panoramisch glazen dak, een verlengde motorkap en hetzelfde grote touchscreen dashboard dat de andere Tesla’s hebben.
 
Zelf eentje reserveren? Dat kan nu ook via www.teslamotors.com/model3.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items