Wake, de eerste individuele wekker

29 mei 2015, 00:10
Wake, de eerste individuele wekker
Wake, de eerste individuele wekker
Hoe vaak bent u 's morgens wakker geworden van de wekker van uw partner, terwijl u eigenlijk nog even had kunnen doorslapen? Met de Wake gebeurt u dat niet meer! Deze 'persoonlijke' wekker weet voor welke persoon in bed het alarm bedoeld is en maakt deze wakker met gerichte licht- en geluidseffecten, zodat de ander er niets van merkt.

Wake bestaat uit een kastje dat boven het bed aan de muur wordt opgehangen. Door middel van een IR-sensor detecteert Wake de temperatuurprofielen van de personen in bed en weet zo waarop hij zich moet richten als hij een alarm moet geven. Wanneer dat gebeurt, draait het kastje naar de juiste persoon en wekt deze met een smalle lichtbundel die een zonsopgang nabootst, vergezeld van aangename geluiden die door een parametrische luidspreker (bestaande uit een array piëzo-elementen) zeer gericht worden gestuurd. Dit werkt volgens de ontwerpers van Wake zo nauwkeurig dat de persoon die ernaast in bed ligt, er niks van mee krijgt.

De bediening en instelling van Wake gebeuren draadloos via een smartphone. Een tikje op het touchscreen is voldoende om Wake weer in standby te zetten als u nog even wilt blijven liggen. De wekker wordt gevoed door een set accu's. Volgens de makers hoeft de wekker maar enkele keren per jaar opgeladen te worden.

Wake is een origineel idee van de kleine firma Lucera Labs, die hiervoor een succesvolle Kickstarter-campagne heeft gevoerd die inmiddels al meer dan $ 150.000 heeft opgeleverd. Men verwacht in september de eerste productie-exemplaren te kunnen leveren.


Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items