Frame uit de onderstaande video van M. Reps
Van een goede laboratoriumvoeding mag u een groot vermogen, een onfeilbare beveiliging en, ongeacht de geleverde stroom, een stabiliteit tot op een fractie van een volt verwachten. Waarom zouden we dingen wantrouwen als ze niet a-na-loog zijn?
De programmeerbare laboratoriumvoeding SPD3303X van Siglent valt meteen op door zijn TFT -LCD-scherm. Daarop worden in real time alle belangrijke parameters en de golfvorm van de uitgangsspanning weergegeven. Misschien is dat voldoende om ook oude veteranen over te halen?

Hij loopt op rolletjes!

Ontdek hier hoe zelfs een onvoorwaardelijke aanhanger van conventionele voedingen met twee nauwkeurige draaispoelmeters, zoals Marco Reps, die weigert om te werken met apparatuur die jonger is dan hijzelf, zijn vooroordelen aan de kant zet.
Kunnen we iemand die een laboratoriumvoeding van deze klasse voor u laat paraderen op een op afstand bestuurd skateboard wel serieus nemen?
 Ja, voor Marco steken we onze handen in het vuur. Dus kijk naar de Siglent SPD3303X op skates en laat Mr. Reps u uitleggen hoe hij met LabView deze programmeerbare voeding kan opnemen in complexe projecten. En dat gaat niet met een a-na-lo-ge voeding... !  In het begin twijfelde hij ook aan het nut van het mooie kleurendisplay, maar dat duurde niet lang.

Grote resolutie en nauwkeurigheid

De Siglent SPD3303X heeft drie onafhankelijke uitgangen. Eén daarvan is instelbaar op 2,5 V, 3,3 V en 5 V en de andere twee zijn onafhankelijk of gekoppeld te regelen. Ze kunnen in serie en parallel worden gecombineerd om meer spanning of stroom te leveren. De grootste resolutie is 1 mV / 1 mA.
Het totale vermogen is 220 W maar het apparaat is buitengewoon stil. Het is gemakkelijk in te stellen en de parameters kunnen in een oogwenk worden bewaard en opgeroepen.
De bescherming tegen overbelasting en kortsluiting maken het een ideaal gereedschap voor ontwikkeling en productie.