Jan Buiting

Wat kunnen ze nog meer bedenken: Plumduino

26 mei 2016, 00:34
Plumduino
Plumduino
Blijkbaar leent de naam Arduino zich heel goed om creatieve productnamen te bedenken, want er komt bijna elke dag wel weer een nieuw "xyx"-duino-platform op de markt. Zo ontdekte ik onlangs een product met de grappige naam Plumduino van de startup Plum Geek LLC in Vancouver. Deze jongens hadden vorig jaar al enorm succes op Kickstarter met hun twee kleine Arduino-robots met sensoren en lichteffecten. Ze hebben nu de educatieve markt ontdekt en bieden kinderen de mogelijkheid om de Plumduino te “customizen”, waarbij de leerlingen meteen de grondbeginselen van het programmeren oppikken.

Om kinderen te verleiden op vroege leeftijd aan het coderen te slaan, wordt de Plumduino geleverd met voorgeprogrammeerde lichteffecten die meteen werken, maar de effecten zijn gemakkelijk aan te passen met wat simpel programmeren. De kleur en helderheid van alle acht de LED’s kunnen daarbij individueel worden aangestuurd.


In een nieuwe campagne op Kickstarter, biedt Plum Geek ook een uitbreidingskaart aan, die met de Plumduino kan worden verbonden en wat extra functies toevoegt. Er zitten twee schuifpotmeters op, waarmee de LED’s kunnen worden bediend, er kan geluid mee worden geproduceerd, hij bevat een bewegingsdetector (met een bereik van ongeveer anderhalve meter), waarmee ’s nachts in een donkere kamer het licht kan worden ingeschakeld, er is een piëzo transducer om allerlei geluiden weer te geven en er is een microfoon, waarmee lichteffecten gestart kunnen worden.

 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items