Wil je de belangrijkste eigenschappen van audioschakelingen meten? Doe mee aan de webinar "Affordable Audio Measurements" op 29 juni 2023, voor tips om aan audioschakelingen te meten zonder dat je er veel geld aan kwijt bent. Schrijf je nu in!

Affordable Audio Measurements

In deze webinar laten hardware-technicus Alfred Rosenkränzer en Elektor-technicus Clemens Valens zien hoe je aan audioschakelingen kunt meten met behulp van gratis of goedkope software voor audiometingen en een externe of interne USB-geluidskaart. Ze behandelen ook hardware-uitbreidingen om de kwaliteit van je metingen te verbeteren. Je leert hoe je filters kunt gebruiken om ongewenste ruis te verwijderen, een Fliege notch filter om vervorming te verminderen, en laag- of bandpass filters toe te passen om het signaal van een toongenerator op een specifieke frequentie zoals 1 kHz te optimaliseren. 

De presentatoren zullen de volgende onderwerpen en vragen behandelen:
  • Hoe ga je om met ongekalibreerde uitgangen en ingangen?
  • Hoe kom je af van storende ruis van de DAC?
  • Hoe optimaliseer je de toongeneratoruitgang voor een specifieke testfrequentie?
  • Hoe voorkom je dat de digitizer zijn eigen vervorming creëert?
  • Hardware verbeteringen om de kwaliteit van je metingen te verbeteren.
     

Alfred Rosenkränzer is een hardware-ontwikkelaar met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van het ontwerpen van analoge schakelingen en het ontwikkelen van filters. Hij begon zijn carrière in 1984 en heeft sindsdien voor verschillende bedrijven gewerkt, waaronder HP, Agilent, Verigy, Advantest en Bosch. Gedurende zijn dienstverband bij deze bedrijven richtte hij zich op de ontwikkeling van mixed-signal schakelingen voor IC-testers en werd hij specialist in het ontwerpen van analoge schakelingen en filters. Rosenkränzer levert bijdragen aan Elektor Mag, waar hij diverse elektronica-artikelen en -recensies heeft geschreven.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Webinar!

Webinar weggeefactie

Vijf gelukkige deelnemers maken kans op een Elektor Audio Collection (USB Stick). De populaire USB-stick bevat meer dan 220 audioschakelingen die tussen 1994 en 2009 in Elektor zijn gepubliceerd.
 
Elektor audio collection
Elektor Audio Collection
Schrijf je in voor de webinar


Vertaling: Hans Adams