Hoe heeft de COVID-19 pandemie de afgelopen maanden de elektronica-industrie beïnvloed? Hoe hebben bedrijven en ingenieurs gereageerd op verschillende uitdagingen? Welke nuttige producten en "social impact" initiatieven staan klaar om de industrie en de maatschappij positief te verbeteren? Hoe navigeren technische bedrijven door de crisis?

In dit webinar geeft Stuart Cording (Elektor) een overzicht van hoe de COVID-19 pandemie de elektronica-industrie heeft beïnvloed en wat haar reactie was.

Jonas P. Proeger van Trinamic presenteert hun open-source ventilator TOSV (op basis van CPAP-blowertechnologie). Deze kan worden aangesloten op een Raspberry Pi.

Doug Brown van Honeywell Operational Intelligence legt uit hoe ze erin geslaagd zijn om snel bestaande hardware, zoals handheld barcodescanners en toegangscontrolesystemen, aan te passen om sociale afstand in kantoren af te dwingen, zodat de werknemers met een verfrissende houding weer veilig aan het werk kunnen gaan.

Tot slot presenteert Markus Strecker van Teiimo hun slimme, "connected" t-shirt en laat hij zien hoe het gebruikt kan worden bij het vroegtijdig opsporen van infecties zoals het coronavirus.