webOS (van de Palm) draait nu op een Raspberry Pi 3

10 april 2018, 11:12
webOS (van de Palm) draait nu op een Raspberry Pi 3
webOS (van de Palm) draait nu op een Raspberry Pi 3
webOS werd oorspronkelijk ontwikkeld bij Palm (weet u nog, die PDA’s?) en leefde nog een tijdlang voort bij HP, totdat LG het in 2013 aankocht voor gebruik op smart TV’s. Nu heeft LG besloten om het aan de open source-community te geven in de hoop dat webOS zich gaat ontwikkelen tot een serieuze concurrent van Android.

webOS Open Source Edition (of OSE ) is bedoeld voor connected devices van smartwatches tot koelkasten en van telefoons tot printers. De eerste release is geoptimaliseerd voor de Raspberry Pi 3, maar andere platforms zullen snel volgen.

Apache 2.0-licentie
Om het delen en distribueren van de code te vergemakkelijken, heeft LG gekozen voor het Apache 2.0-licentiemodel. Ontwikkelaars worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het project en LG belooft serieuze ondersteuning te bieden.

Het ontwikkelen van toepassingen voor dit vrijgemaakte OS gaat met het open source Web-framework Enact, dat weer gebouwd is op de React UI-library. Ook QT 5.6, Luna Surface Manager (LSM) en Blink zijn hoekstenen van het OS.

Haal het bij GitHub
De code van webOS OSE is beschikbaar op GitHub. Om het te bouwen is een computer met de 64bits-versie van Ubuntu 14.04 LTS nodig; bouwen in virtuele machines wordt nog niet ondersteund. Gedetailleerde instructies zijn hier te vinden.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items