Welkom aan boord van deze door humanoïde robots gebouwde Airbus

9 maart 2016, 11:13
Hier spreekt niet uw captain
Hier spreekt niet uw captain
Airbus Group Innovations (AGI) heeft samen met het Japanse National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST) en het Franse Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) een robotica-onderzoeksprogramma gestart. Hun gezamenlijke doel: de ontwikkeling van humanoïde fabricagerobots. Oef… dat valt mee, de Airbus wordt nog niet door de robots gevlogen. 

AGI stelt dat het toevoegen van een humanoïde vorm de behendigheid en veelzijdigheid van robots zal vergroten, waardoor ze voor verschillende taken in wisselende omgevingen kunnen worden ingezet zonder dat er wijzigingen hoeven te worden aangebracht in fabricageprocessen die oorspronkelijk voor mensen zijn ontworpen. Men verwacht ook dat  humanoïde robotica onderzoekers zal dwingen om algoritmes te ontwikkelen waarmee robots de oog-handcoördinatie krijgen die nodig is bij het werken in beperkte en slecht bereikbare ruimtes. Het grootste deel van het onderzoek zal worden uitgevoerd in het CNRS-AIST Joint Robotics Laboratory (JRL), dat in 2004 in Japan op de AIST-campus in Tsukuba werd gevestigd.

Het project zal onder toezicht staan van een wetenschappelijke raad, bestaande uit leden van de Airbus Group, AIST en CNRS, en een stuurgroep met vertegenwoordigers van de drie projectpartners en leden van de Japanse Vereniging voor Wetenschapsbevordering (JSPS) en het Japanse Ministerie van Economie, Handel en Industrie (METI). Prettige vlucht! 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items