Wereldrecord acceleratie voor elektrische auto's gebroken

10 december 2013, 14:37
Wereldrecord acceleratie voor elektrische auto's gebroken
Wereldrecord acceleratie voor elektrische auto's gebroken

Het Delftse DUT Racing team heeft het wereldrecord acceleratie van 0 tot 100 km/h voor elektrische auto's gebroken. Het vorige record stond op 2,68 seconden, maar nu staat het record op naam van de Delftse studenten met 2,15 seconden. "We dachten, onder deze omstandigheden moeten we tevreden zijn met 2,30, maar 2,15 hadden we nooit verwacht", aldus teammanager Tim de Moree.

 

De studenten gebruikten hun zelfgebouwde racewagen uit 2012, de DUT12: een compacte en volledig vierwiel-aangedreven racewagen van slechts 145 kg. De wagen is gebouwd voor de Formula Student competitie; de studenten wonnen er het officieuze WK in Hockenheim mee.

 

Voor het acceleratierecord is alles uit de kast gehaald. Gihin Mok, een van de studenten die verantwoordelijk is voor de auto, vertelt hierover: "We hebben de wagen waar mogelijk nog wat lichter gemaakt, maar het belangrijkste verschil zit in de elektromotoren. Die mochten in de Formula Student competitie maar 114 pk leveren. De motoren die we nu gebruiken zijn eigenlijk veel krachtiger, dus moesten we ze tijdens de wedstrijd begrenzen. Nu hebben we de volle kracht gebruikt. Dat komt neer op 135 pk, ongeveer 33 pk per motor en bijna één pk per kilogram gewicht."

Een zelf in elkaar gezette oven, gemaakt uit een oud olievat, zorgde er voor dat de banden warm waren bij de start. Zelfs de coureur is ingewisseld voor een zo snel mogelijk acceleratie: Marly Kuijpers, 24, is het lichtste lid van het DUT Racing team. Ze haalde tijdens de reguliere wedstrijd al eens 2,50 seconden op de acceleratie van 0 naar 100 km/h. bij de laatste poging heeft ze haar eigen en ‘s werelds snelste tijd neergezet.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items