Het Internet of Things is de technologie waarmee alledaagse voorwerpen verbinding kunnen maken met internet (en met elkaar) om informatie te verzenden en ontvangen. Met IoT kunt u uw voordeur van uw smartphone ontgrendelen of de temperatuur van uw huis overal aanpassen. We verwijzen naar deze apparaten als "slimme apparaten" (slimme sloten of slimme thermostaten) omdat hun vermogen om gegevens te verzenden en ontvangen hen in staat stelt intelligente beslissingen te nemen en te worden bestuurd zonder fysieke aanwezigheid.
 
Eén ding is zeker, het aantal apparaten dat een voeding nodig heeft gaat toenemen!
 
De sensoren en andere elektronische componenten waaruit IoT-apparaten bestaan, hebben allemaal hetzelfde nodig: compact, efficiënt en betrouwbaar vermogen. Alle slimme systemen hebben één of andere vorm van spanning nodig, of het nu DC/DC-converters of AC/DC-converters zijn, en er is ook een vereiste om een ​​niveau van directe communicatie via RS232/RS485 of CANBus te bieden.
 
Daarom is de vraag naar IoT-apparaten de vraag naar efficiënte, compacte en economische voedingsoplossingen die een breed spanningsbereik ondersteunen.

Meer weten? Download de gratis whitepaper in de 'bijlage sectie' op deze pagina!