Wie gaat de electronica Fast Forward Award 2016 winnen?

2 november 2016, 13:57
Wie gaat de electronica Fast Forward Award 2016 winnen?
Wie gaat de electronica Fast Forward Award 2016 winnen?
Zoals u waarschijnlijk wel weet bereikt de electronica Fast Forward Award, het Start-up Platform powered by Elektor dat we organiseren samen met de electronica 2016 vakbeurs, binnenkort zijn hoogtepunt in de finale. De winnaar van deze prestigieuze wedstrijd, die volgende week wordt bekendgemaakt op electronica 2016, krijgt gratis redactionele aandacht, advertenties, video’s en verslagen, zowel online als op papier in publicaties van Elektor International Media, met andere woorden een grandioos PR- en marketingbudget ter waarde van 75.000 Euro. De winnaar krijgt ook een gratis stand op electronica 2018 (de beurs wordt elke twee jaar georganiseerd). (Ik heb zelfs gehoord, maar dat is een onbevestigd gerucht, dat de winnaar misschien ook een tas krijgt, waarschijnlijk van plastic, met een oud nummer van Elektor, een Elektor-sticker en een pen met het woord Elektor erop gedrukt. Maar, zoals ik al zei: dit is geen officiële aankondiging, dus u kunt niet reclameren als het achteraf geen deel uitmaakt van het prijzenpakket).

Sinds het begin van deze wedstrijd in de zomer hebben al veel startup-bedrijven en thuislabs vanuit de hele wereld allerlei producten & diensten, prototypes en ideeën geregistreerd. Omdat ik ook voor technische ondersteuning betrokken ben bij deze wedstrijd, heb ik alle inzendingen nauwkeurig kunnen bekijken. Eerlijk gezegd was ik verrast door de hoge kwaliteit. En dat niet alleen: ook de diversiteit van de inzendingen is verbazend. Van websites voor de maker-community tot nieuwe elektronicacomponenten, van intelligente handtassen en slimme selfie sticks tot toepassingen van duurzame energie en handige programmeertalen. Er zijn inzendingen op heel uiteenlopende gebieden. En natuurlijk, dat kan vandaag de dag niet anders, het Internet of Things (IoT) en rapid prototyping zijn heel populaire onderwerpen.

In een eerste beoordelingsronde zijn deelnemers geselecteerd die zijn gevraagd om een echte presentatie voor hun aanmelding te maken. Daaruit zijn de 35 meest veelbelovende inzendingen gekozen en de indieners zijn uitgenodigd voor electronica 2016, waar ze hun project moeten presenteren voor een publiek tijdens de eerste drie dagen van de beurs. De 35 inzendingen (uit 16 landen, dat is echt heel internationaal) die zijn toegelaten tot deze laatste ronde, worden op dit moment nauwkeurig onderzocht, door een diverse en professionele jury die bestaat uit mensen van de FFA-sponsors STMicroelectronics, Würth, Conrad en Trinamic en van Elektor. Ik zit ook in de jury, dus u kunt nog steeds “bijdragen” sturen naar mijn PayPal-account. Zet dan wel “FFA” in het onderwerp. ;). De live-optredens van de deelnemers worden tijdens de beurs beoordeeld door dezelfde, onpartijdige jury.

Na de eerste drie dagen wordt in elke categorie (Startup, Prototype en Idee) een ranglijst bepaald. De hoogste drie inzendingen in alle categorieën worden beloond. Op vrijdagmorgen 11 november nemen de winnaars van de drie categorieën het nog één keer tegen elkaar op om te bepalen wie de grote winnaar van de electronica Fast Forward Award 2016 wordt.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items