Jan Buiting

Wimbledon gaat voor LED-verlichting

11 juli 2017, 15:24
Wimbledon gaat voor LED-verlichting Afbeelding: Musco Lighting
 
Wimbledon gaat voor LED-verlichting Afbeelding: Musco Lighting
 
Het Amerikaanse bedrijf Musco Lighting heeft state-of-the-art LED-verlichting aangelegd in de infrastructuur van Wimbledon’s Centre Court. Na meer dan twee jaar van uitgebreid onderzoek, planning en test, stelt Musco nu een oplossing te hebben die “exact op maat is ontworpen om aan de eisen van het Centre Court te voldoen.”

Ik weet niet of het de beleving op Wimbledon of thuis op de buis gaat verbeteren, maar volgens een vertegenwoordiger van Musco Lighting zal de nieuwe installatie “…veel tijd besparen omdat de lampen niet hoeven op te warmen en af te koelen, zodat het spel sneller hervat kan worden.”

De projectleiders van Wimbledon en Musco zijn gaan kijken in het Arthur Ashe Stadium in New York, waar het U.S. Open plaatsvindt, om de prestaties van de nieuwe LED-technologie te beoordelen.
In de onderzoeksfase van het project is een maquette gebouwd van het Centre Court in Musco’s laboratorium in Iowa, waar tests zijn uitgevoerd met verschillende lichttemperaturen en Color Rendering Indexes (CRI) om een optimale directe en indirecte verlichting voor TV-opnames te bereiken. Een TV-ploeg uit Engeland (!) is ingevlogen om cameratests uit te voeren om een optimale beeldkwaliteit te garanderen.

Zelfs professionele tennisspelers is gevraagd hun mening te geven over de Amerikaanse lichten bij het Centre Court en advies te geven over de uiteindelijke instellingen. De installatie is in november 2016 afgerond.

Afbeelding: Musco Lighting


 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items