Wiskundig model voor geschakelde voedingen

24 februari 2016, 14:49
Help! Waar moet ik beginnen?
Help! Waar moet ik beginnen?
Zou het niet handig zijn om een synchrone buck-converter (SBC) volledig te kunnen ontwerpen met een tool dat het hele systeem vertaalt naar een reeks vergelijkingen? Door met deze vergelijkingen te spelen krijgt u een diepgaand inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van het systeem.  


Verliezen en rendement zijn de dingen die je in het oog moet houden, en het model doet het in dit opzicht geweldig omdat het nette grafieken levert van het soort dat de afdeling verkoop en de CEO kunnen begrijpen. Zoals een 3D-grafiek waarin de verliezen als functie van de frequentie en de stroom worden weergegeven. Hieruit komt een duidelijk beeld naar voren van de prestaties van het systeem en van de verliezen bij verschillende stromen en schakelfrequenties. Dit ziet er eerlijk gezegd veel gelikter uit dan de onderliggende vergelijkingen zoals:  
 
De keuze van de schakelfrequentie is cruciaal bij de bepaling van het printoppervlak, de afmetingen van de onderdelen en het rendement van de voeding. Het model lost ook die puzzel op, met een grafiek als zichtbaar resultaat. De volledige beschrijving van het SMPSU-model vindt u hier.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items