WIZnet, een van de ARM mbed Silicon Partners, organiseert een IoT-ontwerpwedstrijd met de titel ‘Curation is Creation’ op cybermakerspace.com. IoT-oplossingen voor deelname aan de wedstrijd moeten zijn ontworpen met het ARM mbed-enabled WIZwiki-W7500-platform.

WIZnet heeft Cyber Maker Space gebouwd, een IoT-UCC-platform (UCC = User Created Content) dat uniek is in zijn soort. Cyber Maker Space is in feite een herbruikbare softwarebibliotheek voor het ontwikkelen en prototypen van IoT-apparaten. De bibliotheek bevat meer dan 2.000 UCC’s, en hier worden iedere maand 100 UCC’s aan toegevoegd.  

De wedstrijd wordt gehouden van mei tot augustus 2017, met 16 prijzen van in totaal  $ 15.000.
WIZnet verwacht dat meer dan 1.500 makers, waaronder tenminste 500 leden van het  WIZnet Museum, aan de wedstrijd zullen deelnemen.

De deelnemers worden geadviseerd om hun creatie zo snel mogelijk in te dienen, omdat de inzendingen tot aan de deadline kunnen worden ingezien en aangepast. Dit is bedoeld om samenwerking en betrokkenheid te stimuleren. WIZnet beschouwt deze beide eigenschappen als de kernwaarden van de open-source-gemeenschap. WIZnet roept alle deelnemers op om de kracht van de community te vergroten, elkaar feedback te geven en elkaar te helpen om de beste versie van hun werk te creëren. 

Van september tot oktober 2017 is de open stemperiode. Omdat dit een wedstrijd is voor alle leden van de open-source-gemeenschap wil WIZnet alle deelnemers stemrecht geven. 

Het gedetailleerde wedstrijdreglement is te vinden in CiC (Curation is Creation), het online magazine van Cyber Maker Space. Inschrijven als deelnemer kan op www.cybermakerspace.com