Elektrische zelfbalancerende rolschaatsen

5 juli 2018, 12:33
Elektrische  zelfbalancerende rolschaatsen
Elektrische zelfbalancerende rolschaatsen
Een van de dromen van jongeren (met affiniteit voor techniek) is om elektrisch aangedreven rolschaatsen te bezitten. Echter na verloop van tijd, en bij het ouder worden verdwijnt deze uitdagende wens vaak weer naar de achtergrond. Maar nu is het een feit: Ninebot, de Chinese koper van de Segway, introduceert elektrische rolschaatsen die ook nog eens zelf-balancerend zijn. Dit klinkt als een gadget stunt.

Eind vorige maand bracht Segway Europe al een video uit waarin de Segway Drift W1 e-Skates werd aangekondigd. En volgende maand zijn de rolschaatsen live zijn te zien op de IFA 2018 in Berlijn. 

Nu zult u zich afvragen hoe dit ding werkt en of de rolschaatsen als deze niet gevaarlijk zijn?
Het bedrijf beweert dat de Segway Drift W1 internationale certificeringen heeft ontvangen, zoals UL en CE. Ze zijn ook licht genoeg om mee te nemen in een tas of met je handen. Toch bestaan op het internet ernstige twijfels over de uitvoerbaarheid van het idee. Volgens de commentaren lijkt het ondenkbaar dat een persoon twee zelfbalancerende rolschaatsen tegelijkertijd onder controle kan houden, zonder voortdurend te vallen en zichzelf of anderen te verwonden.

Prijzen en technische details zijn nog niet bekend, maar Ninebot heeft dankzij de overname van Segway in ieder geval meer dan 800 patenten verkregen en ook de nodige ervaring in huis op gebied elektrische mobilteit. Dus het zijn spannende tijden voor liefhebbers van de Segway ... en wordt vervolgd.  

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items