Heeft u ooit gewenst dat u uw eigen printplaten kon afdrukken in plaats van te wachten op de levering van een print-fabrikant? Maar natuurlijk! Waarschijnlijk heeft u dan gezegd: "Dat zal wel veel te moeilijk zijn om zelf te doen." Hé, denk positief! We beloven: met de juiste tools als een Voltera V-One en wat slimme planning ligt het zelf afdrukken van printen binnen handbereik! We gaan u helpen.

Eenvoudig printplaten afdrukken met de Voltera V-One

Elektor wil u de mogelijkheid geven om het afdrukken van printen vanuit uw werkruimte aan te pakken. Om u te helpen, hebben we een Voltera V-One PCB-printer naar onze vriend GreatScott! gestuurd, een slimme ingenieur met wie we eerder aan een product hebben gewerkt (DIY LiPo Supercharger Kit) en video's in het verleden. Hij zette de Voltera snel aan het werk door een van zijn oudere printplaat-projecten af ​​te drukken. Natuurlijk legde hij zijn ervaring met de printer vast en maakte er vervolgens een handige video over. Kijk er eens naar!

 

Gerber bestanden erin, printplaten eruit

Zelf printplaten afdrukken is een realiteit. U kunt zelfs vanaf uw werkbank een prototype-printplaat met twee layers maken. Laad eenvoudig uw Gerber-bestanden in de Voltera V-One en u kunt beginnen. Het is een welkome toevoeging aan uw electronica werkruimte!
 
Download the Voltera V-One spec sheet
Klik hier om het datasheet van de Voltera V-One te downloaden!
De volgende handige informatie, en nog veel meer, staat op de webpagina van de Voltera V-One Elektor Store gewijd aan deze printer. Voltera V-One functies:
 
  • Accepteert Gerber-bestanden
  • Geen levertijd voor circuits
  • Ingebouwd reflow-platform
  • Zelfstandige dosering van soldeerpasta
  • 0.2mm min. printbaan breedte
  • 1005 min. soldeereiland afmeting

Elektor schrijft: "De dispenser drukt een op zilver gebaseerde geleidende inkt af om uw circuit voor uw eigen ogen te printen. Het samenstellen van traditionele en additieve printplaten is eenvoudig met de V-One's soldeerpasta dispenser en reflow-functies. Bevestig eenvoudig uw printplaat en importeer het Gerber-bestand in de software van de Voltera. "

 
Voltera V-One dispenser
Voltera V-One PCB-printerdispenser
U kunt Gerber-bestanden laden met de volgende programma's: Autodesk EAGLE, Cadence Allegro PCB Designer, DipTrace, KiCad of OrCAD. Of u kunt een ander softwareprogramma gebruiken dat .gbr-bestanden exporteert. Er zijn ook dev-templates beschikbaar voor de Arduino (Uno, Mega), Raspberry Pi B+, de Particle Photon, Particle Argon, Particle Xenon, Particle Boron en Adafruit Featherwings.

Deel uw projecten

Wanneer u nieuwe printplaten afdrukt en nieuwe projecten bouwt, laat dit dan weten aan de Elektor-community! U bent vrij om uw projecten te delen en samen te werken met Elektor-engineers en andere communityleden via een Elektor Labs-account. Succes!

 

Elektor.TV op YouTube

Bekijk Elektor op YouTube! We naderen snel de grens van 20.000 abonnees. Sluit u aan bij de duizenden professionele ingenieurs, elektronicamakers en studenten die onze video's bekijken over nieuwe technologieën, doe-het-zelf elektronicaprojecten, unboxing van producten, technische cursussen, uitvoerige interviews en meer!


vertaling: Hans Adams