Zelf speakers bouwen op de FWD*HiFi-dagen

5 februari 2014, 00:00
Zelf speakers bouwen op de FWD*HiFi-dagen
Zelf speakers bouwen op de FWD*HiFi-dagen

Op zaterdag 22 en zondag 23 februari organiseert het audio-magazine FWD*HiFi voor de eerste maal de FWD*HiFi-Dagen. Dit evenement vindt plaats op een bijzondere locatie, Radio Kootwijk, en de gastheer voor deze twee dagen is niemand minder dan Jan Douwe Kroeske.

 

Tijdens deze twee dagen wordt door tal van sprekers, specialisten en andere hifi-enthousiastelingen een compleet programma gepresenteerd, dat een heel weekend zal bestrijken en waar tevens een outlet onderdeel van zal zijn. Men kan dan voor heel interessante prijzen apparatuur kopen.

 

Tijdens deze dagen wordt ook een "Speaker Camp" georganiseerd, een workshop waarbij de deelnemers zelf onder begeleiding een stel luidsprekerboxen kunnen bouwen, die ze vervolgens mee naar huis kunnen nemen. Deze workshop is opgezet in samenwerking met Jan Didden van Linear Audio.

 

Veel luidspreker-zelfbouwers hebben problemen met de constructie en afwerking van de behuizing. Dat is in dit geval opgelost door een MDF-soort te gebruiken die aan beide zijden is bekleed met een lichtgrijs gekleurde kunststof. Dit is een materiaal dat geen afwerking behoeft en een hoogglans uitstraling heeft. Door correct zaagwerk (wat van te voren al is gedaan) wordt het bouwen een kwestie van zorgvuldig positioneren van de panelen, aanbrengen van lijm en dan het geheel als een bouwdoos in elkaar vouwen. Daarna volgt de montage van de overige onderdelen zoals de speciale breedbandluidspreker, het filter en de aansluitterminal.

 

Deelname aan deze workshop kost €375,-, maar daarvoor wordt u dan ook de eigenaar van twee prachtige en goed klinkende zelfgebouwde boxen. De workshop duurt circa 2,5 uur.
Een review van de boxen vindt u hier.

 

Meer informatie & aanmelding

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items