Een groot probleem bij het ontwikkelen van betrouwbare flexibele elektronica is het feit dat de gebruikte materialen niet  bestand zijn tegen uitrekken, buigen of breken. Wetenschappers van de Penn State University in Pennsylvania hebben nu een nieuw elektronisch materiaal ontwikkeld dat zichzelf en zijn eigenschappen zelfs meerdere malen kan herstellen.

In het verleden is het onderzoekers wel gelukt om zelfherstellende materialen te maken waarbij één functie wordt hersteld na het breken van het materiaal, maar voor het realiseren van effectieve draagbare elektronica is het herstellen van een reeks functies essentieel. Als bijvoorbeeld een diëlektrisch materiaal zijn elektrische weerstand behoudt na het zelfherstel, maar niet de thermische geleidbaarheid, dat kan dat leiden tot oververhitting.

Het materiaal dat de onderzoekers van Penn State hebben ontwikkeld, herstelt alle eigenschappen die nodig zijn voor gebruik als diëlektricum in draagbare elektronica: de mechanische sterkte, de doorslagsterkte, de elektrische weerstand, de thermische geleidbaarheid en de diëlektrische of isolerende eigenschappen.