De Mercury+XUI is de snelste SoC-module die Enclustra ooit heeft gereleaset. Hij is klaar voor presentatie op Embedded World 2018 en gebaseerd op de Xilinx Zynq UltraScale+ MPSoC.
In de module schuilen tot wel 747,000 logische cellen, verdeeld over 6 ARM-processors, één GPU en maximaal 294 I/O’s voor de gebruiker. Er zijn interfaces ingebouwd voor onder andere:
  • 2x Gigabit Ethernet
  • USB 3.0 en USB 2.0
  • 16x Multi Gigabit Transceiver (MGT) met snelheden tot wel 12,5Gbit per seconde)
  • 4x PCIe Gen2
 
Hij biedt maximaal 4 GByte DDR4-SDRAM, bandbreedtes van 19,2 GByte per seconde, ECC en 16 GByte eMMC-flashgeheugen. En dat alles geïntegreerd op een oppervlakte van maar 74 x 54mm.

Volgens Enclustra kan de SoC-module in combinatie met de Mercury+ PE1-300 of Mercury+ PE1-400 baseboards dienen als een ontwikkel- en prototype-platform. Andere uitbreidingsmogelijkheden zijn te realiseren met de LPC/HPC FMC-connectors op het PE1-baseboard, die compatibel zijn met een scala aan insteekkaarten voor ADC’s, DAC’s, motorbesturingskaarten en HF-links.

De Enclustra Build Environment kan de Enclustra SoC-modules met een geïntegreerde ARM-processor compileren. De module en het baseboard kunnen in een grafische gebruikersinterface worden geselecteerd. De Enclustra Build Environment downloadt de juiste Bitstream, First Stage Boot Loader (FSBL) en de benodigde broncode voordat U-Boot, Linux en het root-bestandssysteem, dat gebaseerd is op BusyBox, worden gecompileerd.

Op embedded world 2018 staat Enclustra in Hall 3-210. Elektor is in Hall 4A, Stand 646.