Nu 2022 van start gaat, moeten zowel leidinggevenden, technici als studenten uit de sector op de hoogte blijven van het nieuws over halfgeleiders. In deze editie van News Bytes brengen we je op de hoogte van een aantal belangrijke gebeurtenissen op het gebied van halfgeleiders. Ook gaan we in op de verschillende manieren (naast je Elektor Labs account) waarop je met technici en redacteuren van Elektor in contact kunt komen over halfgeleiders, doe-het-zelf projecten en nog veel meer. Lees verder!
 
Electronics News Byte - Are Semiconductors Critical?

Zijn halfgeleiders essentieel?

De voedings- en energie-industrie worden al lang als essentieel beschouwd. Maar hoe zit het met de halfgeleiderindustrie? Sommige analisten van de hightechindustrie beweren nu dat de gebeurtenissen van de voorbije twee jaar - zoals de COVID-19-gerelateerde stilleggingen en het wereldwijde tekort aan chips - halfgeleiders in de categorie "essentieel" hebben geplaatst. "In meerdere markten kan de afwezigheid van één enkele kritische chip, die vaak minder dan een dollar kost, de verkoop verhinderen van een apparaat dat tienduizenden dollars waard is," stelt Deloitte in zijn onlangs gepubliceerde rapport "2022 Semiconductor Industry Outlook". "Op basis van onze analyse resulteerde het chiptekort van de afgelopen twee jaar in inkomstenmissers van meer dan 500 miljard dollar wereldwijd tussen de halfgeleiderindustrie en haar klanten, met een verloren autoverkoop van meer dan 210 miljard dollar alleen al in 2021." Dit wijst op het steeds groter wordende belang van halfgeleiders. Wat denkt jij ervan? Deel je gedachten in de commentaarsectie hieronder.

Chips + Football = Business voor Ohio, USA

Hou je van chips (d.w.z. halfgeleiders, niet de hartige zoutjes) en football (d.w.z. American football, niet voetbal)? Inwoners van de midwestelijke Amerikaanse staat Ohio zeker wel. En ze hebben de afgelopen dagen heel wat te vieren gehad. Op zaterdag 22 januari vierden honderdduizenden Ohioans tot diep in de nacht feest om te vieren dat de Cincinnati Bengals op het laatste moment wonnen van de Tennessee Titans in een spannende American football wedstrijd. De overwinning plaatst de ploeg voor het AFC Championship en betekent positief nieuws voor sport- en entertainmentgerelateerde bedrijven in het hele midwesten van de Verenigde Staten. Ander nieuws: afgelopen vrijdag nog kondigde Intel aan meer dan 20 miljard dollar te willen investeren in halfgeleiderfabrieken in Ohio. Zowel de football overwinning als de investering in de halfgeleiderfabriek zullen waarschijnlijk talloze positieve economische voordelen opleveren voor het bedrijfsleven van Ohio in de vorm van nieuwe banen en investeringen in de komende maanden en zelfs jaren. "Als de grootste afzonderlijke investering van de particuliere sector in de geschiedenis van Ohio zal de eerste fase van het project naar verwachting 3.000 banen voor Intel en 7.000 banen in de bouw opleveren, en tienduizenden extra lokale langetermijn banen ondersteunen in een breed ecosysteem leveranciers en partners," kondigde Intel aan. "De totale investering in de site kan de komende tien jaar wel oplopen tot 100 miljard dollar, waardoor het een van de grootste halfgeleider productielocaties ter wereld wordt."

Elektor-medewerkers op sociale media

De afgelopen maanden heeft Elektor duizenden nieuwe volgers gekregen op social media. We hebben nu meer dan 21.400 abonnees op YouTube (Elektor TV). Daarnaast hebben we meer dan 15.500 volgers op onze Twitter-accounts, met @Elektor op kop. We hebben ook meer dan 36.000 volgers op Facebook, verdeeld over onze Engelse (@ElektorLabs) en Duitse (@ElektorDE) Facebook-pagina's. Maar dat is nog niet alles! je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de volgende Elektor-technici en -redacteuren.
          
  • Clemens Valens (@Clemens_Elektor): Wil je informatie over domotica, tips over doe-het-zelf elektronica, of updates over het Elektor Labs platform? Clemens houdt je op de hoogte. Neem contact met hem op via Twitter en bekijk zijn tutorials, projectvideo's en tutorials op Elektor TV.
  • C. J. Abate (@Elektor_US): Volg de contentdirecteur van Elektor voor het laatste nieuws uit de branche, interviews met technici en updates over alles wat met Elektor te maken heeft, van Elektor Mag tot nieuwe producten in de Elektor Store.
  • Mathias Claussen (@ElektorMathias): In 2021 heeft Mathias leiding gegeven aan veel leerzame Elektor-webinars en -video's of eraan meegewerkt. Mathias is een innovatieve technicus die graag in engineering- en softwareproblemen duikt. Hij heeft een breed scala aan technische vaardigheden. Hij deelt regelmatig projectupdates en nieuws over het Elektor Lab-team. Mis zijn volgende post niet!

Nieuwe functie op ElektorMagazine.com: Stemmen op artikelen!

Het was nog nooit zo makkelijk om Elektor te beoordelen. Een paar weken geleden heeft ons webteam een handige stemtool toegevoegd aan de Elektor Magazine website. je kunt ons nu snel en eenvoudig laten weten wat je vindt van elk nieuwsbericht, artikel en project dat wij op onze sites plaatsen. We nodigen iedereen uit om te stemmen. Hoe meer gegevens we ontvangen, hoe gemakkelijker we kunnen beslissen over de inhoud die we je in de toekomst zullen brengen. Elke stem telt!

Updates over halfgeleiders, Intel, en meer

Door je te abonneren op Elektor's Electronics News Byte tag, ontvang je belangrijke updates over alle onderwerpen die in dit artikel aan bod komen, van halfgeleiders tot Intel. Abonneer je op Elektor's wekelijkse E-Zine voor de nieuwste doe-het-zelf elektronica projecten en leerzame tutorials.


Vertaling: Hans Adams