Zojuist verschenen: Elektor Magazine mei/juni 2016

18 april 2016, 08:29
Zojuist verschenen: Elektor Magazine mei/juni 2016
Zojuist verschenen: Elektor Magazine mei/juni 2016
Het nieuwe Elektor Magazine (mei/juni 2016) is vanaf nu verkrijgbaar in print of te downloaden als PDF. Uiteraard is deze uitgave (132 pagina's!) weer opgedeeld in de LEARN, DESIGN en SHARE secties. Ook nu staat het blad weer vol met LAB-projecten, reviews, artikelen, Retronica en nog veel meer. Het belooft dus weer uren lees- en bouw-plezier.

In deze uitgave wordt ruim aandacht besteed aan het LAB-project "de Nieuwe Nauwkeurige Nixie-klok". In dit project zijn oude en nieuwe technologie verenigd: de klok toont de tijd die door een GPS-module geleverd wordt op zes Nixie-buisjes. Tot op de seconde nauwkeurig.

Tevens in deze uitgave "Android ontmoet Arduino": Gadgets besturen met mobiele telefoons is de nieuwste rage en met een voor WLAN geschikt board kan dit ook draadloos. Als ontwikkelaar moet je dan echter bekend zijn met de netwerkbibliotheken van het controllerboard en met de programmering van de smartphone. Hier brengt Blynk uitkomst, want dit platform verzorgt de communicatie aan beide kanten.

Verder deze maand LEDitron, de Sprekende Sonar Stok, i-Pendule, Opamp-experimenteerkit voor myDAQ en nog veel meer interessante projecten.

Koop het geprinte magazine nu in onze webshop en betaal tot 20 juni 2016 géén verzendkosten.

Elektor Gold- en Green-leden kunnen het digitale exemplaar hier downloaden
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items