Denis Meyer

Zooids: bouwstenen voor Swarm User Interfaces

10 november 2016, 06:00
Zooids is een open-source open-hardware platform voor de ontwikkeling van tafelblad-zwerminterfaces (Swarm User Interfaces), een nieuwe klasse van human-computer-interfaces bestaande uit een groot aantal autonome robots die zowel voor de weergave als voor de interactie zorgen. 

Het platform bestaat uit een verzameling op maat ontworpen microrobots met een diameter van 2,6 cm op wielen, een radio basisstation, een optisch volgsysteem met een snelle DLP-projector en software voor de besturing en het ontwikkelen van toepassingen. Aan de hand van verschillende toepassingsscenario's die met Zooids zijn ontwikkeld worden de mogelijkheden van tafelblad-zwerminterfaces gedemonstreerd. 
 

Lees meer over de unieke ontwerpmogelijkheden met zwerm-interfaces in dit pakkende artikel van Mathieu Le Goc, Lawrence Kim, Ali Parsaei, Jean-Daniel Fekete, Pierre Dragicevic en Sean Follmer. De auteurs hopen dat anderen hun eigen Zooids zullen maken om mee te experimenteren. Vorige maand won dit Franse team de best paper award tijdens het ACM Symposium on User Interface Software and Technology in Tokyo.
UIST is het belangrijkste forum voor innovaties op het gebied van human-computer interfaces en een ontmoetingsplaats voor mensen uit verschillende disciplines zoals grafische en webgebaseerde gebruikersinterfaces, tangible & ubiquitous computing, virtual & augmented reality, multimedia, nieuwe input & output apparaten en computer-ondersteunde samenwerking (CSCW). 

Meer details op Github!
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items