ZORE: Smart-Lock maakt vuurwapens veiliger

3 augustus 2016, 14:13
ZORE: Smart-Lock maakt vuurwapens veiliger
ZORE: Smart-Lock maakt vuurwapens veiliger
Je kunt verschillend denken over vuurwapens, maar als kinderen of booswichten ze per ongeluk in de handen krijgen, kunnen er onnodig doden en gewonden vallen. Denk maar aan het incident in Winnenden, waar een zeventienjarige een bloedbad aanrichtte met het wapen van zijn vader. Zo denken in elk geval de mensen van de Israëlische startup ZORE erover. Daarom hebben ze een intelligent wapenslot ontwikkeld, waarmee beveiligde wapens zelfs via smartphone te bewaken zijn.

ZORE heeft voor de financiering van hun ontwikkeling een crowdfunding-campagne via Indiegogo georganiseerd en het streefkapitaal van $ 100.000 ver overtroffen. Er is nu al $ 450.000 opgehaald, hoewel de campagne nog bijna twee weken doorgaat. Drie sloten plus bewaking voor drie wapens kosten „slechts“ $ 289; een enkelvoudige versie is al voor $ 125 verkrijgbaar. Dat is niet veel geld voor zoveel winst aan veiligheid.
 

Inderdaad trekt dit idee vooral in het land van de (bijna) onbegrensde vrijheid van wapenbezit veel belangstelling, want ook veel ouders willen graag verhinderen dat hun kroost per ongeluk hun wapen gaat gebruiken. De beveiliging wordt ingeschakeld door op een knop te drukken en kan weer worden ontgrendeld door aan een knop te draaien volgens een bepaald patroon. Wie weet hoe dat moet kan het heel snel doen. Wie het niet weet wordt geconfronteerd met een soort combinatieslot. Daarnaast is er de elektronica die via BLE verbinden is met een smartphone. Daarmee kan het wapen via een app worden ontgrendeld en als iemand het wapen aanraakt, klinkt een alarm. Er is ook een BLE-bridge voor toegang via het Internet.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items