Computer- en horlogefabrikant Casio heeft op de CES in Chicago een Android Wear-horloge voorgesteld. De zogenaamde Smart Outdoor Watch WSD-F10 is niet alleen zeer robuust uitgevoerd, maar ze springt ook zeer zuinig om met energie dankzij een dubbel LCD.

Het grootste nadeel van de huidige smartwatches is de beperkte accuduur. De meeste van deze horloges moeten minstens elke dag worden opgeladen. Casio heeft dit probleem aangepakt door het horloge te voorzien van twee LCD-schermen die over elkaar heen zijn gelegd, een monochroom LCD en een kleuren-LCD. Wanneer er geen applicaties draaien op de smartwatch, wordt het kleurenscherm uitgeschakeld en wordt de tijd op het monochrome scherm weergegeven. Casio claimt dat het stroomverbruik daardoor zo sterk kan worden gereduceerd dat de smartwatch in de horloge-modus een maand lang kan werken op één acculading.

De WSD-F10 is voorzien van een groot aantal sensoren, zoals een barometer/hoogtemeter, acceleratiesensor, gyroscoop en kompassensor. De behuizing is MIL-810 gecertificeerd, wat betekent dat deze stoot- en valbestendig is volgens militaire standaarden. Het horloge is waarschijnlijk vanaf april te koop voor een prijs die rond de 500 euro zal liggen.