Zwevende camera herkent gebruiker

2 mei 2016, 10:15
Zwevende camera herkent gebruiker
Zwevende camera herkent gebruiker
Het Amerikaanse bedrijf Zero Zero Robotics heeft een zwevende camera ontwikkeld die de gebruiker volgt door middel van gezichtsherkenning. De Hover camera is voorzien van twee camera's, hij is opvouwbaar, gemaakt van zeer sterk carbonfiber en weegt maar 240 gram.

Je kunt je afvragen wat het verschil is tussen een drone met een camera en een zwevende camera, maar het grootste verschil is toch wel dat een zwevende camera niet bestuurd hoeft te worden. Je zet hem aan, laat hem los en dan blijft hij gewoon bij je rondzweven en maakt video's met de ingebouwde 13 Mpixel-camera. Een aparte camera neemt opnames van de bodem om te controleren waar hij zich bevindt. Samen met een accelerometer en een gyroscoop bepaalt de Hover camera zijn positie.

In de uiteindelijke versie zal de camera worden voorzien van een 360 graden scan die alle gezichten in zijn omgeving herkent. Deze worden doorgestuurd naar de smartphone van de eigenaar, waarna deze kan bepalen welke persoon door de camera gevolgd zal worden. De prijs van de Hover camera zal tussen 500 en 1000 dollar liggen.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items