Zwitsers WiFi-netwerk in treinen en bussen

22 februari 2017, 14:15
Zwitsers WiFi-netwerk in treinen en bussen
Zwitsers WiFi-netwerk in treinen en bussen
Door de hedendaagse drang naar continue bereikbaarheid en onbeperkte toegang tot data, kan binnenkort een goede WiFi-verbinding wel eens hoger op de wensenlijst voor het openbaar vervoer komen te staan dan op tijd rijden en de beschikbaarheid van een zitplaats. Want inderdaad, in veel treinen en bussen is WiFi hetzij niet aanwezig, hetzij van bedroevend slechte kwaliteit. 
 
Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar draadloze netwerktoegang voor smartphones en andere elektronische apparaten van passagiers, heeft NetModule AG, een Zwitserse fabrikant van communicatie-apparatuur, een out-of-the-box PWLAN-kit (Public Wireless Local Area Network) ontwikkeld die “het voor bus- en spoorwegmaatschappijen mogelijk maakt om snel internet in treinen en andere vormen van openbaar vervoer aan te bieden”
De kit bevat een gecertificeerde draadloze router, twee antennes – een voor de verbindingen binnen het vervoermiddel en de andere voor de verbinding met de buitenwereld – en de bijpassende gecertificeerde kabels. Als optie is een aanvullend WLAN-accesspoint beschikbaar. 

NetModule beschikt door meerdere grote contracten over uitgebreide ervaring met het installeren van dergelijke apparatuur. De vraag naar Intelligente TransportSystemen (ITS) voor bussen, treinen en trams groeide volgens marktonderzoeker Berg Insight met 7,2% per jaar naar 1,46 miljard Euro in 2016. Het percentage computers met GPS en draadloze communicatie zal van 45,6% in 2014 toenemen tot 58,2% in 2019.

Catch22: Klachten over een slecht werkende WiFi-verbinding kunt u alleen indienen via een goed werkende WiFi-verbinding... 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items