Maria bladerde opnieuw door de Elektor-bibliotheek en kwam deze keer met een boek over programmeren in C op de Raspberry Pi. Traditioneel wordt de Raspberry Pi geprogrammeerd met Python. Hoewel dit een zeer krachtige taal is, zijn veel programmeurs er niet bekend mee. C daarentegen is nog steeds de meest gebruikte programmeertaal en alle embedded microcontrollers kunnen ermee worden geprogrammeerd.

Dit boek gaat over het gebruik van de Raspberry Pi met C om een ​​reeks op hardware gebaseerde projecten te ontwikkelen. Twee van de meest populaire C-bibliotheken, wiringPi en pigpio, worden gebruikt om LED's, relais en motoren aan te sturen of om sensoren en schakelaars uit te lezen.

Het boek bevat veel projecten, waaronder het gebruik van Wi-Fi en Bluetooth om communicatie met smartphones tot stand te brengen. Complete programma-overzichten zijn voorzien van uitvoerige uitleg. Alle projecten zijn volledig getest. Naast de vele projecten bevat het boek ook een inleiding tot C en gedetailleerde informatie over het instellen van de Raspberry Pi.
 


Vertaling: Hans Adams