Connectors voor LCD en camera

Net als op een RPi zijn er een HDMI-poort en een LCD-connector beschikbaar. Maar deze connector is anders dan die van de RPi: 30 lijnen i.p.v. 24 en een kleinere penafstand. Hij zit ook niet op dezelfde plaats als die op de RPi. Iets dergelijks zien we bij de camera-connector: 40 pennen op de BPi tegen 30 op de RPi.

RPi3 mechanisch vergeleken met BPi M2 Berry

De fabrikant beweert dat de BPi past in standaard RPi-behuizingen, alleen de SATA-poort doorbreekt die compatibiliteit. Daarvoor kan dus wat snijwerk nodig zijn.

 
Er moeten gaten voor de camera-connector en
de SATA-connector worden gemaakt.
 
Deze behuizing biedt beter toegang tot de SATA,
maar de gaten voor camera- en LCD-connector moeten bijgewerkt.

Een ander probleem zijn de ventilatieopeningen: op de BPi zitten de CPU & GPU (en andere warmteproducerende onderdelen) op andere plaatsen dan op de RPi. Bij mijn behuizing was dat geen probleem, die heeft ventilatiegaten aan alle kanten.

Maar ik kwam wel een ander probleem tegen: De SD-connector met vergrendelingsveer is te breed voor de ruimte die ervoor is gereserveerd, zodat het board aan de zijkant uitsteekt en de behuizing niet dicht kan.

 
Deze rib zit de SD-connector in de weg.
 

De BPi M2 Berry inschakelen

Net als een RPi wordt de Berry gevoed via zijn micro-USB-connector. Voor een RPi was dit al een twijfelachtige keuze, maar voor een kaart die ook nog eens een externe diskdrive zou moeten voeden (er is een voedingsconnector voor de drive) is het toch echt te veel gevraagd. Ik zou aanbevelen om externe drives te voorzien van een eigen voeding.