Dependencies: de zwakste schakel van Linux?


We zijn er bijna, we hoeven nu alleen nog maar ons pakket te installeren en uit te voeren. Dat gaat met de terminal die is verbonden met de seriële poort. Helaas geeft het opkg-commando een foutmelding:
Cannot satisfy the following dependencies for switch: awalwm2m
 
Ik ben geen Linux-expert en ik had geen tijd om alles uit te zoeken, dus ik moest het nu opgeven. Eens kijken of het beter gaat met Workshop 2.

Het ophalen van de files en het bouwen van de toepassing gaat nu veel sneller, hooguit vijf minuten. Na het kopiëren van het ipk-bestand naar de kaart mislukt de installatie met dezelfde foutmelding als daarnet.

Verdorie. Waarom lopen mijn Linux-experimenten toch altijd verkeerd af?



 
Creator Ci40 IoT Kit assembled
Mijn eerste IoT-systeem (dat bijna werkte)

Geef nooit op


Als we zorgvuldig de aanwijzingen nog eens doorlezen, blijkt dat er bij het begin van Workshop 1 vanuit wordt gegaan dat awalwm2m is geïnstalleerd op de Ci40. Is dat niet het geval, draai dan:
opkg install letmecreate awalwm2m
Maar als ik dat probeer, krijg ik de foutmelding:
Unknown package 'awalwm2m'
Misschien is dit op te lossen door de nieuwste versie van het Ci40 Creator-image te installeren? Maar de procedure om dat te doen, ziet er lang en ingewikkeld uit. Ik heb het toch maar geprobeerd, maar waarschijnlijk heb ik iets fout gedaan. Na de upgrade naar 0.10.4 stopt het bootproces veel eerder dan voorheen en er komt geen access point beschikbaar. Had ik mijn Ci40-board nu onherstelbaar beschadigd?

Terug naar de Quick Start Guide om het netwerk en de WiFi opnieuw te configureren. Dit keer kon ik geen gebruik maken van Luci, dus ik deed het met vi in de seriële terminal. Daarna terug naar Workshop 1 om het pakket en het certificaat te kopiëren, daarna installeren en uitvoeren... En dit keer werkte het! De online Developer Console kon de kaart vinden en het systeem telde hoeveel keer ik op SW1 drukte. Na dit veelbelovende resultaat probeerde ik snel het remote relay-voorbeeld opnieuw en ook dat werkte nu. Zucht.

Conclusie


De Creator Ci40 IoT-kit lijkt een interessant systeem met leuke mogelijkheden en het leek me echt leuk om daar eens iets mee te gaan besturen. Helaas bleek het, ondanks de inspanningen van Imagination om heel gedetailleerde online tutorials aan te bieden, erg lastig om het aan de praat te krijgen. Daar is kennis van Linux, van software ontwikkeling op Linux en een heleboel doorzettingsvermogen voor nodig.

P.S. Waar dienen die twee 5-polige pinheaders voor?