Wanneer u niet zo regelmatig op ‘grotere’ schaal PCB’s assembleert, loont een eC-stencil-mate zich misschien niet. In dat geval kunt u de eC-stencil-fix gebruiken. Deze maakt gebruik van hetzelfde eC-registration system en is dus even nauwkeurig als de eC-stencil-mate. Het opzetten is wellicht iets bewerkelijker dan bij de eC-stencil-mate, maar het is prima te doen, zoals het onderstaande instructiefilmpje toont.

 Bij deze productiestap horen natuurlijk ook benodigdheden, zoals soldeerpasta en schoonmaakdoekjes voor de stencils. Ook hiervoor hoeft u niet naar een aparte winkel. Eurocircuits heeft voor u een selectie gemaakt van consumables van fatsoenlijke kwaliteit die optimaal geschikt zijn voor de eC-stencil-mate en eC-stencil-fix. Naast pasta kunt u bijvoorbeeld soldeertin met een hoog smeltpunt meebestellen. Hiermee fixeert u bijvoorbeeld het eC-thermocouple-advanced op uw PCB, dat zeer accuraat de temperatuur van de print meet tijdens het reflow-proces. Maar ook zaken als een pincet voor SMD’s en temperatuurbestendige kapton-tape plaatst u gemakkelijk in het virtuele winkelwagentje samen met uw print en stencil.
 
Een laatste opmerking:
Om te werken met de eC-stencil-mate of de eC-stencil-fix moeten zowel PCB als stencil natuurlijk voldoen aan de eisen van het eC-registration system. Wanneer u uw printen bij Eurocircuits bestelt, vinkt u eenvoudig het hokje eC-registration compatible PCB aan.