Een stap verder zijn de PCB Visualizer en de PCB Checker. Met deze online-analyse-tools controleert je je PCB-ontwerp vóórdat je je bestelling plaatst. Hiermee voorkom je dat je achteraf met een PCB zit die niet voldoet aan je wensen. Eurocircuits heeft voor ontwerpers een optimale design-flow uitgedacht waarmee zij hun layouts ‘in één keer goed’ kunnen ontwerpen. Dat scheelt natuurlijk een hoop tijd en geld.
De smart menus en de PCB Visualizer bieden directe technische validatie van ontwerpparameters en helpen je daarbij om lagere productiekosten te realiseren. Dit resulteert in een PCB-layout die zonder wijzigingen achteraf te produceren is tegen de laagste prijs en hoogste betrouwbaarheid.
 

 
Met de visualisatietools voel je je als ontwerper zekerder over je ontwerp. Eventuele onregelmatigheden in de aangeleverde data (ontbrekende bestanden, foute parameters, enz.) die de productie zouden kunnen vertragen of zelfs foutieve PCB’s zouden kunnen opleveren, kun je hiermee vooraf ondervangen. De PRE-CAM-functionaliteit toont het eindresultaat al virtueel, zodat je aan de hand daarvan kan bepalen of je de productie-instellingen nog dient te wijzigen.
 
Wanneer je ondanks al deze hulpmiddelen nog niet helemaal zeker bent van de configuratie voor je PCB, kun je via Launch inquiry hulp krijgen van een medewerker van Eurocircuits die je te woord zal staan met kennis van zaken en je zal helpen bij het kiezen van de juiste technische productie-instellingen. Je kunt deze hulp ook aanroepen vanuit de PCB Visualizer. Of je activeert de live chat voor directe online hulp.
 
Wil je eens kijken naar de mogelijkheden of ben je al klaar om je print te bestellen? Log dan in via www.eurocircuits.com en voer je PCB-gegevens in. Heb je nog geen account bij Eurocircuits? Geen probleem! Voor de Price calculator is inloggen niet nodig. Geef je printgegevens in en je krijgt direct de prijs te zien. Om gebruik te kunnen maken van de PCB Visualizer moet je uiteraard wel inloggen.
 
Deze video toont het proces en enkele mogelijkheden van de PCB Visualizer:
 

 
Erg interessant is ook deze stap-voor-stap-uitleg over het productieproces: http://www.eurocircuits.com/making-a-pcb-pcb-manufacture-step-by-step