Voor alle duidelijkheid: we hebben het hier niet over de categorie meetinstrumenten, maar over de categorie leermiddelen. Deze kit vormt geen bedreiging voor Brüel & Kjaer, maar is zeker ook geen doorsnee-gadget. We zien dat de maker-community zich steeds meer inspant om jonge mensen over te halen om iets met ‘elektronica’ te doen. Maar in de overvloed aan ideeën en initiatieven komt de onderliggende techniek vaak minder aan bod, en lijkt het meer te gaan om het doen dan om het begrijpen. De kleurcode van weerstanden komt immers aantrekkelijker over dan de wet van Ohm...  Welke invloed dit op de ontwikkeling van de jongere generatie zal hebben, zullen we pas over enkele jaren kunnen beoordelen. 

Op het eerste gezicht solliciteert deze geluidsniveaumeter-kit niet naar een plaats in deze ‘maker-scene’, maar lijkt meer te passen bij de klassieke lijn van educatieve kits zoals die al sinds 1900 bestaan. 
Dit apparaat, dat het niveau van het omgevingsgeluid meet, wordt geleverd in een solide kartonnen doos (160 x 110 x 30 mm) met kwalitatief hoogwaardige kleuren-opdruk, die ook als behuizing voor het gemonteerde apparaat is bedoeld en er netjes verzorgd uitziet. Meestal geef ik de voorkeur aan elektronische schakelingen zonder behuizing, gewoon kaal op de tafel (op een paar afstandsstukjes om kortsluiting onder de print te voorkomen), en goed toegankelijk voor probes en soldeerbout. 
In dit geval moet ik toegeven dat ik onder de indruk ben van de grafische vormgeving van deze kartonnen behuizing. Op de foto ziet u de netjes in het deksel uitgeponste gaten voor de led-indicators en in het midden voor de microfoon. Er zijn geen opschriften, wel op de papieren beschermhoes die om de kit zit, maar niet op de eigenlijke behuizing. Alleen rechtsonder de bescheiden aanduiding NOISE LEVEL METER. Niet slecht! 

De kit bevat een printplaat van ongeveer 6 x 4 cm met voorgemonteerde SMD-onderdelen, een klein zakje met bedrade onderdelen, een pinheader en een batterijhouder. En een zeer uitgebreide handleiding in het Duits en het Engels. De kit kan ook door beginners worden gebouwd, want er hoeven alleen maar bedrade onderdelen te worden gesoldeerd, en zelfs bij het verkeerd aansluiten van een led of de microfoon zal er niets ergs gebeuren.
Nee, op de foto hiernaast ontbreekt niets. Anders dan de vrolijke decoratie op de doos lijkt te suggereren bevat deze kit geen LCD-display. Voor minder dan € 35 is dat eigenlijk ook wel logisch.