De voeding wordt verzorgd door twee
standaard 18650 Li-ion-cellen.
De multimeter is een aardige toevoeging aan het geheel. De meter werkt zoals je verwacht van een doorsnee multimeter, maar de nauwkeurigheid is niet al te hoog (display 4000 counts, basisnauwkeurigheid 0,8%). Dat zal bij metingen "in het veld" meestal ook niet zo kritisch zijn. De automatische bereikomschakeling functioneert goed en op het display wordt ook aangegeven welke bussen je moet gebruiken voor welke meting. Er zijn aparte ingangen voor het mA- en A-bereik. Let wel goed op, het 10-A-bereik is niet gezekerd! De multimeter heeft verder nog een ohmmeter, een diodetester en een doorgangstester aan boord. Tenslotte kun je ook nog capaciteiten meten.

PC-software

Op de website van Joy-IT is bijbehorende PC-software beschikbaar waarmee je het instrument vanaf de computer kunt bedienen. De installatie verliep vlot, maar na het opstarten verscheen regelmatig een foutmelding ("read allset failed"). Veel instellingen klopten daardoor niet en sommige werkten helemaal niet.
 
Met de bijbehorende PC-software kunnen alle
drie functies van de DMSO2D72 worden bediend.

Enig gezoek op Internet bracht aan het licht dat deze fout niet onbekend was, de software kan dan de eigenschappen van het aangesloten apparaat niet lezen. Dat kon worden opgelost door een oudere versie (1.1.10) van de software te installeren, daarna werkte alles naar behoren en kon de huidige versie 1.1.11 weer worden teruggezet. Helaas is de data-overdracht in de scoop-mode vrij traag, maar verder biedt het programma heel wat mogelijkheden; zo kun je golfvormen programmeren en naar de DMSO2D72 sturen.

Conclusie

Voor circa 230 Euro krijg je een handig en stevig meetinstrument met drie functies, vrijwel alles wat je nodig hebt voor algemeen elektronicagebruik. De scoop- en generatorbereiken zijn behoorlijk uitgebreid en met het apparaat valt goed te werken als je eenmaal weet hoe de bediening in elkaar zit. Het is geen erg nauwkeurig meetinstrument, maar dat verwacht je ook niet voor deze prijs en het beoogde gebruik. Dit is door de combinatie van drie meetfuncties een heel handig apparaat dat ik meteen zou aanschaffen als ik een draagbare all-in-one oplossing nodig zou hebben.