De kracht van Smart Menu’s

Niet alleen de PCB-ontwerpparameters zijn eenvoudig via Eurocircuits’ online Smart Menu’s te bepalen. Ook bij serieproductie bewijzen de Smart Menu’s hun nut. We bekijken een voorbeeld:
We hebben 1600 stuks, 2-laags gepaneliseerde PCB’s van 65×55 mm nodig. Via de Smart Menu’s berekenen we een prijs, zie de afbeelding rechts. Merk op dat achter verschillende velden een muntje afgebeeld staat. Dit geeft aan dat deze parameter een verhoging van de prijs inhoudt.

Omdat order pooling vanaf 25 productiepanelen geen nut meer heeft, is het belangrijk om bij een dergelijke order een optimale vulling van het productiepaneel na te streven en je printontwerp op een slimme manier in het paneel te plaatsen. De Smart Menu’s geven deze paneelefficiëntie aan en bieden de ontwerper dus de kans om eenvoudig zijn/haar PCB-afmetingen of klantpaneelsamenstelling aan te passen aan de meest optimale paneelvulling. Dat heeft direct een grote — positieve — invloed op de prijs, zie de afbeelding links!
 

Online tools

De online tool PCB Visualizer toont na het uploaden van de Gerber-files van het project al meteen hoe het board eruit gaat zien. Online kun je een DRC en een DFM laten lopen en een aantal fouten in de interpretatie van de data corrigeren met de PCB Configurator. De Layer editor en de Buildup editor zijn eveneens tools van de PCB Configurator waarmee je bijvoorbeeld blind en buried vias eenvoudig kunt definiëren.
 
Overige online tools zijn bijvoorbeeld de Panel editor, waarmee je je eigen paneel kunt definiëren. Met de PCB PIXture editor zet je een foto of illustratie op/in de silkscreen van je PCB en met de Marking editor verplaats je het eC-ordernummer en het UL-logo en voeg je een QR-code, productiedatum, tekst of eigen logo toe.
 
In de PCB Checker vind je de DRC/DRM-informatie. Deze tool controleert of Eurocircuits het aangepaste ontwerp probleemloos kan produceren. Deze tool kijkt onder meer naar de koperverdeling op de print en lokaliseert hij pads die als fiducials voor assemblage zijn bedoeld. Ook berekent de PCB Checker het totale soldeerpasta-oppervlak, handig voor het drukken van de soldeerpasta.
 
Na al dit CAM-geweld te hebben doorstaan, kun je de print(en) met een gerust hart bestellen. Wanneer alle vlaggen, errors en waarschuwingen doorgewerkt zijn, kan het bijna niet anders dan dat er een werkende print van de lijn rolt (tenzij je zelf een ontwerpfout hebt gemaakt in de schakeling)!