Dit is wat ik heb:
  • een budget van € 300;
  • een fascinatie voor elektronenbuizen;
  • een 50-euro-desktop-pc en een 75-euro-laptop, allebei met Windows 7;
  • 470 buizen die wachten op de onthulling van hun versterking;
  • 471 originele datasheets in boeken en andere documenten, die de enige betrouwbare steilheidsgrafieken (en nog veel meer) bevatten;
  • ervaring met solderen;
  • een redelijk goed uitgeruste werkplaats;
  • een aangeboren ontzag voor hoogspanning.

Met dit alles in gedachten, surfend over het internet, kom je al gauw terecht bij www.dos4ever.com, een prachtig geïllustreerde en humoristische website van professor Ronald Dekker.

Ronald’s zeer serieuze µTracer 3+ is het onderwerp van deze korte serie artikelen in het Elektor e-zine, waarin uit de doeken wordt gedaan hoe het mij bij het bouwen van deze kit vergaat. In vier of vijf afleveringen, met een interval van 6 weken, zal ik alles voor u beschrijven, van het bestellen en uitpakken van de kit tot en met het inbedrijfstellen van de µTracer 3+. Dus volg me op Mijn (lange) pad naar het vacuüm (vrij naar Jens Nickel’s Mijn pad naar het IoT) of haal me in, en laat als eerste de gloeidraden gloeien. 

Bestellen

Ronald en zijn vrouw Marie-José leiden vanuit hun huis een efficiënt en goed georganiseerd bedrijf, en als gevolg daarvan is het bestellen van de µTracer kit  een fluitje van een cent. Dit komt onder andere doordat de communicatie met R en MJ soepel en snel verloopt (met uitzondering van zo nu en dan een vakantie). De µTracer 3+ kit kost op dit moment € 215, inclusief wereldwijde verzending (of € 225 als u via PayPal betaalt). Jazeker: Wereldwijd.

Ik kan bevestigen wat Ronald op zijn webpagina schrijft: “de kit wordt geleverd in een platte doos die door de brievenbus past en met de gewone post wordt verzonden. De kits zijn echter volledig verzekerd tegen schade en voorzien van tracking-informatie. Afhankelijk van de bestemming worden de kits binnen ongeveer een week geleverd, maar voor sommige landen kan dit wat langer duren. Tot nu toe zijn alle 500+ kits die wereldwijd zijn verzonden veilig bij de klanten aangekomen!” Die “500+” is strikt genomen correct, maar ook erg bescheiden, want op dit moment zijn er al zo’n 905 geleverd:



Het is geen grootspraak. Mijn kit arriveerde vier dagen na mijn bankoverschrijving.