Vindt deze nieuwe aflevering van "Engineering Insights," op https://www.elektormagazine.com/eei, gepresenteerd door Elektor ’s Stuart Cording samen met Scott Hanson en Carlos Morales van Ambiq, fabrikant van microcontrollers met een focus op ultra laag energieverbruik in combinatie met AI. In deze aflevering onderzoeken we deze geavanceerde microcontroller toepassing!

Scott Hanson, CTO en oprichter van Ambiq, trapt deze aflevering af. Hij legt het principe van de subthreshold werking van Ambiq microcontrollers, een baanbrekende benadering waarbij transistoren subthreshold – dat is beneden de gebruikelijke drempelspanning - werken, hetgeen resulteert in een drastisch lager energieverbruik. Stuart vraagt door naar andere strategieën naast deze subthreshold techniek die een microcontroller verkoper zoals Ambiq, zonder eigen productiefaciliteit, toepast om energieverbruik te minimaliseren, met daarbij de nadruk op de tol van capaciteit en spanning.

Scott beschrijft ook de uitdagingen die komen bij het integreren van duizenden subthreshold transistoren in complexe processoren. Hij haalt de belangrijkste obstakels aan: de gevoeligheid voor toleranties bij de fabricage, temperatuurgevoeligheid en afwijkende spanningen. Hij legt uit hoe samenwerking met TSMC heeft geholpen deze uitdagingen te overwinnen. De vragen van Stuart richten zich op de praktische voordelen voor ontwerpers bij het gebruik van de producten van Ambiq, , zoals het voordelige energieverbruik in actieve aan slaap modes, en op de noodzakelijke afwegingen bij de keuze van externe componenten rond de microcontrollers van Ambiq.

Carlos Morales, hoofd van de AI groep bij Ambiq, neemt dan het woord over de manier waarop Ambiq Kunstmatige Intelligentie in hun microcontrollers gebruikt waarbij de lange batterijlevensduur behouden blijft. Hij laat zijn licht schijnen op de unieke eigenschappen van de Apollo 4 serie, Ambiq ’s nieuwste product familie en hoe deze is toegesneden op het efficiënt uitvoeren van AI algoritmes.

De aflevering eindigt met een levendige discussie met beide gasten en Stuart met aandacht voor de uitdagingen waar deze industrie voor staat, met name bij toepassingen in medische elektronica

De video is een must voor iedereen met interesse op het gebied waar microcontroller technologie AI en efficiënt energiegebruik elkaar raken! Bekijk hem hieronder:
 

Verken Verder!

Bekijk meer leerzame video’s en maak je de kennis van experts eigen: er is nog veel meer materiaal te vinden op het Elektor YouTube kanaal en op het Elektor Industry Youtube kanaal.

Blijf op de Hoogte

Abonneer je op de Elektor nieuwsbrief en ontvang een regelmatige stroom specialistische informatie en interessante gezichtspunten.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Artificial Intelligence!


Vertaling: Adrie Kooijman