In deze nieuwe video van Elektor brengen we twee zeer interessante gebieden uit de elektronica samen: de Arduino en ham radio. Lees het nieuwe boek van Glenn Popiel (KW5GP) en transformeer uw ham radio projecten tot innovatieve Arduino-gebaseerde oplossingen! Glenn Popiel, een netwerk technicus en technologie consultant, is tevens de auteur van de serie "Arduino for Ham Radio" en "High-Speed Multimedia for Amateur Radio", en daarnaast verantwoordelijk voor vele tijdschrift artikelen en product recensies.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Arduino!


Hoewel primair gericht op de Arduino Nano zijn de projecten, die in deze publicatie worden beschreven, volledig compatibel met de Arduino Uno. Het boek begint met een hoofdstuk over de Arduino microcontroller en beschrijft vervolgens nuttige Arduino bordjes, modules en shields, vooral voor ham radio toepassingen, samen met handleidingen voor het schrijven van programma's (Arduino sketches), projectideeën en suggesties voor het oplossen van problemen.

Naast de basisbeginselen beschrijft dit boek ook het ontwerp, de bouw, de programmering en de werking van tien specifieke projecten. Deze variëren van een CW Beacon en Fox Hunt keyer, een mini weerstation en een RF-sonde met een LED-staafdiagram, tot een DTMF toon-encoder en tevens decoder, een multifunctionele golfvormgenerator, een automatische aan/uit-schakelaar, een Bluetooth CW keyer, een basisstation vermogensmonitor en een AC-monitor. "Arduino for Radio Amateur Applications" behandelt ook ideeën over tools, bouwmethoden en tips voor het oplossen van problemen. Bovendien is de software, die nodig is voor deze projecten, als beschreven op de pagina’s, en beschikbaar om te downloaden. Dit zorgt ervoor dat je bent voorzien van alle benodigde middelen om deze innovatieve Arduino-applicaties te realiseren.

Bekijk de onderstaande video en grijp uw kans om ook het boek "Arduino for Radio Applications" aan uw ham radio toolkit toe te voegen!

Ontdek meer!

Wilt u meer weten over elektronica? Bekijk onze andere interessante educatieve video's, en maak gebruik van de kennis van experts door onze aanvullende content te bekijken op het Elektor YouTube-Kanaal en het Elektor Industry Youtube-Kanaal.

Blijf op de hoogte

Abonneer u op onze Elektor newsletter om regelmatig deskundige technische kennis en interessante projecten te ontvangen.


Vertaling: Marc Gauw