Nieuwsgierig naar de technologie die innovatie in moderne voertuigen aanstuurt? Kijk mee met Stuart Cording van Elektor als hij Brian Carlson van NXP Semiconductor interviewt tijdens Embedded World 2023. Het gesprek gaat over de nieuwe S32G3-serie van NXP, de specificaties ervan en de impact die ze zullen hebben op de auto-elektronica.

De S32G3 serie van NXP

Stuart stelt de belangrijkste vragen over de architectuur van de chip, het aantal kernen, het geheugen en de aansluitmogelijkheden. Brian vertelt over de opmerkelijke prestatieverbetering van deze chips, met een toename van 2,5x ten opzichte van hun voorgangers, mogelijk gemaakt door een robuuste 30-core architectuur inclusief 21 ARM cores.

Ze gaan in op domeinprocessen en zoneregeling, en werpen een licht op de veranderende architecturen voor energiedistributie in moderne voertuigen. Deze aflevering biedt een blik op de ontwikkelingen in de chiptechnologie voor auto's en biedt een kijkje in de toekomst van auto-ontwerp. Mis deze informatieve sessie niet - zie wat NXP Semiconductor te bieden heeft!
 
 

Ontdek meer!

Maak gebruik van de ongeëvenaarde expertise van specialisten en verdiep je in de basis van Software Defined Vehicles! Bekijk Elektor's interview van december 2022 met Brian Carlson op ons YouTube kanaal.

Blijf op de hoogte

Blijf uitkijken naar meer interessante discussies en waardevolle kennis. Abonneer je op onze Elektor-nieuwsbrief en ons YouTube kanaal voor een constante bron van technisch onderlegde informatie.


Vertaling: Hans Adams